Skoči na glavno vsebino

Da ne bo kdo mislil, da govorimo o kakšnem sočnem, zlatem sadežu! Zlata hruška je znak za kakovost otroških in mladinskih knjig. Po mnenju strokovnega odbora Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo v Mestni knjižnici Ljubljana, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka zlata hruška. Zadnje dobitnice priznanj zlata hruška so knjige Skrivno društvo KRVZ avtorice Simone Semenič, Osamosvojitev avtorjev Nataše Strlič in Damijana Stepančiča, 35 kil upanja avtorice Anne Gavalda, Ana in Froga. Bi čigumi? avtorja Anouka Ricarda in Čebele, avtorja Piotra Soche.

Čeprav so bila priznanja zlata hruška podeljena že v novembru, bomo v naši šolski knjižnici z izborom kakovostnih knjig za otroke in mladino praznovali kar cel december. V naši knjižnici smo knjige, ki so kadarkoli prejele znak zlata hruška, z učenkami knjižničarskega krožka opremili z nalepkami, ki nas opozarjajo na njihovo kakovost. Te knjige so razstavljene in vas nagovarjajo, da si jih izposodite in »ugriznete« vanje.

In ker je december mesec veselja in praznovanj, smo poleg zlatih hrušk v knjižnici razstavili knjige o zimi, snegu in zimskih radostih, pa seveda o božiču in novem letu, obdarovanju, praznovanju, dobrih možeh in snežakih. Tudi med temi knjigami je kar nekaj takih z znakom zlata hruška.

Ugriznimo vanje!

Knjižničarka Irena

Related Images:

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost