Skoči na glavno vsebino

S 1. 2. 2017 bo začel veljati Zakon o spremembi in dopolnitvi zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Ur. L. RS, št. 88/16), ki širi krog upravičenih učencev do brezplačnega kosila. Do subvencije v višini cene kosila bodo od 1. 2. 2017 upravičeni učenci, ki so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na člana družine, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Šola za učence, ki niso prijavljeni na kosilo, iz CEUVIZ nima pravice pridobivati podatkov o subvenciji, zato opozarjamo starše, da pogledate v veljavno odločbo o otroškem dodatku, če spadate v skupino upravičenih.
V primeru, da vaš povprečni mesečni dohodek na člana družine ne presega 36 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji, svetujemo, da otroka prijavite na kosilo, (velja za učence, ki do sedaj niso bili prijavljeni), kajti le tako bo vaš otrok lahko koristil obrok, do katerega ste po odločbi upravičeni. Za vse ostale učence, ki so prijavljeni na kosila in jih tudi koristijo, bodo v računovodstvu po 1. 2. 2017 avtomatsko obračunavali kosila po novem zakonu.

Ravnateljica:
Zarja H. Marc

Related Images:

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost