Skoči na glavno vsebino

Učenci in učiteljice sporočajo, da so srečno prispeli v Zambratijo. Vreme je lepo, otroci razigrani in nasmejani.

Ponedeljek 3. 9.
Iz deževnega Šempasa smo prispeli v s soncem obsijane Sečovlje. S prav posebnim vlakcem smo se popeljali do muzeja, kjer nam je prijazna vodička predstavila življenje in delo solinarja in njegove družine. Po končanem ogledu smo se odpeljali do našega doma v Zambratiji. Namestili smo se po sobah in pojedli kosilo. Sledil je popoldanski počitek oziroma igra na igrišču, preizkus plavanja in razdelitev v plavalne skupine. Plavali smo cel popoldan. Voda je bila topla, sonce nas je grelo. Po večerji je sledil pohod do svetilnika v Bašaniji, kjer so nas s skoki iz vode prijetno presenetili delfini. Dan je bil naporen a zanimiv.

Torek, 4. 9.
Prebudili smo se v sončno jutro. Po krajši jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili na plažo. Učenje plavanja, nabiranje školjk, ustvarjanje iz mivke, druženje s sošolci in sošolkami nam je popestrilo dan. Vsak dan smo boljši plavalci, do konca tedna bomo mogoče pripravljeni za olimpijske igre. Večer je bil športno obarvan. Nogomet, odbojka, namizni tenis ali pa samo igrala so naše prijetno razvedrilo. Po večerji nam je ostala še družabna igra, ko smo potapljali ladjice. Bilo je zelo zabavno.

Sreda, 5. 9.
Sreda je bila do sedaj najbolj vroč dan. Po zgodnjem zajtrku smo se odpravili v Katoro, kjer nas je čakal vlakec, ki nas je popeljal v Umag. Sprehodili smo se po mestu, opazovali mestne zanimivosti, pojedli sladoed in kmalu smo se že morali vrniti v dom na kosilo. Sledil je počitek, ki ga pa radi izkoristimo za nogomet, namizni tenis, igrala, odbojko in družabne igre. Popoldansko plavanje smo popestrili s supanjem. Učitelji plavanja so nas zelo pohvalili. Po večerji je sledila tombola z bogatimi nagradami.

Četrtek, 6. 9.
Dan je bil poln dogodivščin. Po jutranji telovadbi, zajtrku in pouku smo nadaljevali s plavalnim tečajem. V prostem času smo po plavalnih skupinah izdelovali skulpture iz mivke. Popoldan pa smo skupaj z razredničarkama izdelali obeske, ki smo jih okrasili s školjkami. Tudi učenje plavanja je bilo sproščeno. Veliko smo se igrali, potapljali, … Zvečer je prispelo pismo z nalogami od samega Neptuna. Po opravljenem preizkusu so nas učiteljice nagradile za pridno spanje in pospravljanje postelj.

Petek, 7. 9.
Učitelji spremljevalci sporočajo staršem, da se vračajo domov in da bodo v Šempasu ob 15.30.

Related Images:

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost