Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

v uredništvu Dela smo tudi letos z mislimi pri prihodnjih dijakih. Izbor prave srednje šole je pomemben, a hkrati stresen korak tako za šolarje kot za njihove starše. Za lažji pregled ponudbe srednješolskih programov in boljšo osredotočenost pri njihovi izbiri smo v uredništvu Dela pripravili posebne tematske strani v časopisu in interaktivno spletno grafiko.

V štiristranskem snopiču, ki bo Delu priložen v četrtek, 11. februarja, bomo objavili datume, ki jih ne smete prezreti, predstavili napotke svetovalnih delavk ob izbiri srednje šole, razmišljanja učiteljev in dileme učencev ob tej pomembni prelomnici, predvsem pa v obsežni grafiki predstavili poti skozi srednjo šolo in vprašanja, ki jih je smiselno zastaviti na informativnih dnevih, ponudili nekaj odgovorov nanje ter pripravili nabor informacij in virov, ki so lahko v pomoč pri odločanju.

Od nedelje, 7. februarja, lahko na spletni strani www.delo.si/vpis2016 že brskate po ponudbi srednješolskih učnih programov, pri čemer boste lahko izbiro zožili glede na regijo, v kateri je šola, ali področje izobraževanja. Do podatkov o srednji šoli, ki se je znašla na vašem seznamu želja, pa boste lahko prišli tudi tako, da boste v iskalnik vpisali njeno ime. V »osebni izkaznici« posamezne šole boste med drugim našli kontaktne informacije, podatke o razpisanih mestih v prihodnjem šolskem letu (2016/17), o omejenosti vpisa in potrebnih točkah ter številu razpisanih mest in vpisanih dijakov v minulem šolskem letu (2015/16) ter lanskem uspehu na maturi oziroma zaključnem izpitu. Vse te podatke boste lahko pogledali/preverili še za eno leto nazaj (2014/15). Poleg številčnih podatkov smo pripravili tudi pojasnila šol o dodatnih dejavnostih, ki jih ponujajo nadarjenim dijakom oziroma dijakom s posebnimi potrebami.

Temeljni namen predstavljenega projekta o vpisu v srednje šole je olajšati zahtevno odločitev, ki jo bodo morali ob pomoči staršev v prihodnjih mesecih sprejeti današnji devetošolci. Če menite, da je naš projekt vreden pozornosti, vas vljudno prosimo, da z njim seznanite učitelje ter prek njih starše in prihodnje dijake.

Related Images:

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost