Skoči na glavno vsebino

S 1. 9. 2014 sta začela veljati spremenjena člena Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (25. in 26.). Pomembna novost je ta, da se bo povprečni mesečni dohodek na osebo ugotavljal iz veljavne odločbe o otroškem dodatku. To pomeni, da v primeru, če boste razpolagali z veljavno odločbo o otroškem dodatku, ne bo potrebno vlagati posebne vloge še za subvencijo malice oz. kosila, kot je to veljalo do sedaj. Če pa se vam odločba o otroškem dodatku izteče 31.8.2014, ali če otroškega dodatka niste uveljavljali in bi bili upravičeni do subvencije, svetujemo, da avgusta 2014 vložite vlogo za otroški dodatek na pristojnem CSD.

V skladu s 25. členom ZUPJS pripada subvencija malice tistim učencem, ki so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Subvencija pripada v višini cene malice.

Subvencija kosila pripada učencem, ki so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 18 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Učencem pripada subvencija za kosilo v višini cene kosila.

Trenutno še ni znano, kako bo šola pridobila podatke o upravičenosti do subvencije. Zato vas bomo, če bo to potrebno, v septembru zaprosili za fotokopijo veljavne odločbe o otroškem dodatku.

Related Images:

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost