Skoči na glavno vsebino

Ob sobotnem državnem prazniku, 8. juniju, dnevu Primoža Trubarja, je Urad predsednika Republike Slovenije kot ob vseh državnih praznikih pripravil dan odprtih vrat. Predsedniško palačo je obiskalo več kot 350 obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika države.

Predsednik je vročil nagrado jabolko navdiha ekipi študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, absolutnim zmagovalcem tekmovanja »Design/Build/Fly« v Združenih državah Amerike.
Zelo smo počaščeni, da smo smeli sooblikovati ta dan v Predsedniški palači tudi učenci OŠ Šempas. Predsedniku države in obiskovalcem so se naši učenci v veliki Kristalni dvorani predstavili s tremi pesmimi mladinskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Mojce Maver Podbersič in z izsekom iz igre Zgodil se je tabor. Slednjo so učenci gledališkega kluba jeseni odigrali na občinski proslavi ob 150-letnici Tabora pri Šempasu, pripravljali pa so jo ob pomoči učiteljice Mateje Hočevar Gregorič.
Po nastopu, malici in sladoledu so si pod vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije ogledali poslopje Predsedniške palače in delovne prostore predsednika Republike Boruta Pahorja, ki se je našim učencem ob prihodu v njegovo pisarno še enkrat zahvalil za praznični nastop.
Poleg obeh mentoric so učence spremljale ravnateljica šole Zarja Hönn Marc, predsednica KS Šempas Barbara Kante in občinska svetnica iz Šempasa Damjana Pavlica.

Related Images:

(Skupno 537 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost