Skoči na glavno vsebino

noc knjige 2016 svetovni dan knjigeTudi letos se bomo na šoli vključili v projekt Noč knjige, s katerim dvigujemo raven bralne kulture. Obiskal nas bo novogoriški pisatelj Milan Petek Levokov. Zbrali se bomo v petek, 22. aprila 2016. Potek dogajanja bo podoben lanskemu:

 

o Ob 18. uri bo pravljična ura z učiteljico Alenko Vižin, ki bo s prvošolčki prebirala Petkovo knjigo Kostanjevo drevo. Med pravljice vas bomo povabili v učilnico 1. razreda.
o Ob 19. uri bo slavnostni začetek v večnamenskem prostoru.
o Ob 19.30 se bomo razdelili v štiri skupine:

• K pravljični uri z učiteljico A. Vižin bodo povabljeni drugo- in tretješolci, ponovno v učilnico 1. razreda, prvošolčki pa bodo s starši odšli domov.
• Učenci 2. VIO bodo odšli s pisateljem Petkom, ki jim bo ves večer bral iz svoje najnovejše knjige Primer inšpektorja Parkeljtona – Ko pride tiger, z njim pa se bodo lahko tudi pogovarjali o pisanju, o knjigah in o vsem, kar jih bo zanimalo.
• Učenci 3. VIO bodo z učiteljicama Tanjo Zamar in Matejo H. Gregorič prebirali nadaljevanje iz knjige Skrivnost Oblačne gore, ki jo bodo deloma spoznali že pri pouku.
• Tudi letos bomo poskrbeli za tiho branje za tiste učence, ki bi si želeli brati v tišini knjigo po svoji izbiri. Zanje bomo pripravili kar dve učilnici.

Za udeležbo se je treba prijaviti pri razredničarki (1.-5. razred) oz. pri učiteljicah slovenščine (6.-9. razred). Prijavnice bodo na voljo po 1. aprilu. Ker je lani piškotkov kar hitro zmanjkalo, starše prosimo, da – če seveda zmorete – prispevate kakšne piškotke še vi. Lahko so kupljeni, da vam ne bodo vzeli časa. Čaj in sok bo tudi tokrat prispevala šolska kuhinja.
Učence opozarjamo, da bomo letos pri vzdrževanju primernega reda strožji kot lani. Tudi starše prosimo, da otroka, ki nima namena brati in spoštovati želje drugih po branju, ne pošiljate na prireditev. Učence, ki ne bodo upoštevali navodil, bomo poslali domov predčasno. Sicer pa bomo s prireditvijo zaključili ob 22. uri.

Related Images:

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost