Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu se bomo pridružili NMSB, ki se bo začel 8. septembra na Mednarodni dan pismenosti in zaključil 11. oktobra s Tednom otroka in bo potekal pod geslom ˝Beremo skupaj – za znanje in zabavo!˝ Z NMSB spodbujamo branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev prek skupnega branja, z branjem povezanimi dogodki ter s širjenjem in izposojo knjig.

Boljša pismenost lahko spreminja življenja! Oglejte si kratko animacijo , ki vam bo pokazala, da je problem pismenosti prikrit, saj tudi v vaši bližini morda živi kdo, ki ima težave z branjem in razumevanjem besedil. Animacija je nastala v okviru projekta ELINET.

V tem mesecu bodo med 12.45 in 13.45 potekale bralne urice za učence od prvega do četrtega razreda. Ob izvajanju uric bomo upoštevali preventivne ukrepe zato bodo le-te potekale v učilnici na prostem in samo za učence posameznega razreda. V primeru slabega vremena bodo potekale za izbrani razred v matični učilnici. V sodelovanju z vami, dragi starši, bodo različne aktivnosti, ki spodbujajo bralno kulturo in bralno pismenost, potekale tudi za učence višjih razredov in tiste najmlajše, ˝vrtičkarje˝. Potek dejavnosti bo objavljen na tej povezavi.

Vabljeni, da se nama pridružite pri skupnemu branju pod geslom ˝Beremo skupaj – za znanje in zabavo!˝

Alenka Vižin in Irena Lipičar Komel

 

 

 

 

 

 

Related Images:

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost