Skoči na glavno vsebino

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2021

8. september – 10. oktober 2021

Tudi v letošnjem šolskem letu se bomo pridružili NMSB, ki se bo začel 8. septembra na Mednarodni dan pismenosti in zaključil 11. oktobra.

V okviru dogodkov, ki se bodo odvijali v času Nacionalnega meseca skupnega branja 2021, bo posebna pozornost namenjena medgeneracijskemu branju, zato k sodelovanju še posebej vabimo starše in stare starše. Izpostavljamo tudi pomen družinskega branja. V ta namen je letos zaživela spletna stran https://druzina.pismen.si/, ki je namenjena tako staršem, ki bi se radi naučili, kako otrokom približati pismenost, kot tudi strokovnjakom, ki bi radi pomagali staršem uvajati več pismenosti v družinsko življenje.

Na naši šoli z NMSB spodbujamo branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev prek skupnega branja, z branjem povezanimi dogodki ter s širjenjem in izposojo knjig.

Boljša pismenost lahko spreminja življenja!

V tem mesecu bodo v času jutranjega varstva, rekreacijskega odmora ter med 12.15 in 13.45 potekale bralne urice za učence od prvega do četrtega razreda. Ob izvajanju uric bomo upoštevali priporočene ukrepe NIJZ, zato bodo le-te potekale v učilnici na prostem in samo za učence posameznega razreda (v mehurčkih). V primeru slabega vremena bodo potekale za izbrani razred v matični učilnici.

V sodelovanju z vami, dragi starši, bodo različne aktivnosti, ki spodbujajo bralno kulturo in bralno pismenost, potekale tudi za učence višjih razredov in tiste najmlajše, ˝vrtičkarje˝. Potek dejavnosti bo objavljen na tej povezavi.

Vabljeni, da se nam pridružite pri skupnemu branju.

Koordinatorica projekta Alenka Vižin

 

Related Images:

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost