Skoči na glavno vsebino

Šport: Izbrani šport – nogomet

 Izbrani šport  Enoletni predmet
NARAVOSLOVNO TEHNIČNI SKLOP
 Učni načrt Izbrani šport odbojka
Izbrani šport ples
Izbrani šport nogomet

 

Pri izbranem športu gre za poglabljanje znanja določene športne panoge. Izbrani šport je namenjen vsem učencem in ne le tistim, ki se s tem športom že ukvarjajo.

Izbrani šport ODBOJKA je namenjen učencem, ki želijo izboljšati in izpopolniti svoje znanje odbojke. Z izbranim športom načrtno razvijajo gibalne in funkcionalne sposobnosti ter izpopolnjujejo tehnična in taktična znanja, spoznavajo odbojkarska pravila in sodniške znake.. Razvoj gibalnih in funkcionalnih sposobnosti učencev pri izbranem športu nadgrajujejo tehnična in taktična znanja izbranega športa ter spoznavanje pravil ter pomena in vpliva redne športne vadbe na organizem. Skozi različne tekmovalne situacije učenci spoznavajo razmerja in vloge znotraj svoje ekipe in v odnosu do nasprotnih igralcev ter elemente športnega obnašanja. Učenci si bodo ogledali tudi odbojkarsko tekmo, sodelovali na odbojkarskih turnirjih. Spoznali pa bi se lahko tudi z odbojko na mivki in njenimi pravili.

Izbrani šport PLES je enoletni predmet, ki se izvaja v 8. in 9. razredu. Namenjen je učencem, ki bi radi plesali, in vsem, ki že plešejo. Začeli bomo pri osnovah, tako da predznanje ni potrebno.Spoznali bomo različne plesne zvrsti, usvajali nova znanja in poglabljali naučene vsebine, izboljšali gibalne sposobnosti in se naučili osnovnih tehnik sproščanja ter gibalnega izražanja. S plesnimi koreografijami bomo sodelovali na prireditvah in pripravili samostojni nastop.

Izbrani šport NOGOMET je enoletni predmet, ki se izvaja v 8. in 9. razredu. Namenjen je učencem, ki bi radi izpopolnili tehniko elementov nogometa (individualno in skupinsko), ponovili poznavanje pravil igre malega in velikega nogometa ter krepili kolektivni duh medsebojnega sodelovanja in samozavesti. Učenci se bodo udeležili šolskih športnih tekmovanj v malem in velikem nogometu.

Učiteljica: Alenka Ferjančič

Related Images:

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost