Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

kot ste bili obveščeni, se s 1. 6. 2020 na šolo vračajo učenci 4. in 5. razredov, s 3. 6. 2020 pa še učenci 6., 7. in 8. razredov. Pošiljamo vam še nekaj organizacijskih in drugih informacij v zvezi s poukom na šoli od 1. 6. 2020 dalje.

–          V šolo lahko pridejo samo zdravi učenci/zaposleni. Učenci 4.-8. razreda ob vrnitvi v šolo razredničarki oddajo podpisano Izjavo (priloga – objavljena na spletni strani).
–          Ohranjali bomo higienske ukrepe (varno kašljanje, umivanje, razkuževanje rok …).
–          Učenci 6.-8. razreda bodo 1. in 2. 6. še vedno izvajali »pouk na daljavo«.
–          VHOD: Zaradi urejanja odvodnjavanja, parkirišč in prometnega režima je pot do spodnjega vhoda začasno zaprta, zato do konca šolskega leta ali preklica VSI UČENCI v šolo vstopajo skozi ZGORNJI VHOD.
–          PREVOZI: avtobusi bodo s 1. 6. 2020 vozili po voznem redu, ki je veljal pred epidemijo. Maske in »razdalja« so po novih priporočilih še vedno priporočljivi. Zaželeno je, da kdor lahko, pride v šolo peš, s kolesom ali s starši.
–          MALICA in ODMORI: do konca šolskega leta bodo VSI UČENCI MALICALI V UČILNICAH.
Malica za učence 1. razredov bo po 1. šolski uri (8.45). Rekreativni odmor kot običajno.
Malica za učence 2.-5. razreda bo po drugi šolski uri (9.35). Rekreativni odmor kot običajno.
Malica za učence 6.-9. razreda bo po tretji šolski uri (10.35). Rekreativni odmor bo v času malice.
V premeru lepega vremena so učenci v času »svojega« rekreativnega odmora na igrišču pred šolo, v primeru slabega vremena ostanejo v učilnicah.
–          PRIJAVE ZA MALICO IN KOSILO se izvajajo kot pred epidemijo (in ne kot v zadnjih 14 dneh). Učenci so na šolsko prehrano prijavljeni kot pred uvedbo ukrepov. Posamezne prijave in odjave pa bodo potekale po ustaljenem načinu.
–          Od 3. 6. bodo dežural učenec 8. razreda. Malico za učence nižje stopnje (1.-3.) jim bo kot pred epidemijo prinesel on, za učence višje stopnje pa poskrbi reditelj v razredu. Dežurni učenec bo »popisal« odsotne učence od 1.-9. razreda, zato učenci malice ne bodo koristili s ključki.
–          KOSILA se bodo izvajala po ustaljenem urniku, vendar bo med kosilom v jedilnici manj učencev kot običajno. Kosilo bodo koristili s ključki, zato ga bodo tisti, ki bodo kosili, morali nositi s seboj. Na kosilo jih po končanem pouku spet spremljajo učitelji. Da bi se izognili preveliki gneči pri kosilu, je zaželeno, da kdor ima možnost, kosi doma.
–          URNIKI – uporabljali bomo urnike, ki smo jih imeli pred epidemijo. Morebitni manjši popravki bodo vneseni v eAsistenta (tu so določene tudi učilnice).

Izvajali se bodo tudi vsi izbirni predmeti.

Po končanem pouku (in kosilu) se učenci ne zadržujejo na šoli.

–          UČILNICE – pouk bomo tudi na predmetni stopnji izvajali v »matičnih« učilnicah (razen pri delitvah v skupine).
–          OPB – skupine bodo oblikovane kot pred epidemijo. 5. razred bo od 1. 6. za OPB uporabljal učilnico 5. a.
–          SANITARIJE – vsak oddelek uporablja na »svojem« hodniku.
–          GARDEROBNE OMARICE se ne bodo uporabljale. Učenci bodo do konca šolskega leta na šoli obuti. Pred vsakim vstopom v šolo si morajo temeljito očistiti čevlje.
–          TORBE – od 1. 6. jih učenci spet nosijo domov.

O morebitnih spremembah vam bomo kot doslej sproti obveščali.

Veselimo se ponovnega srečanja z vsemi učenci in upamo, da bomo ostali zdravi.

Vodstvo šole

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

Related Images:

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost