Skoči na glavno vsebino

nepal 2015 1174Mineva dva meseca, odkar je bila na OŠ Šempas dana pobuda o zbiranju rabljenih šolskih potrebščin. Naj se še enkrat zahvalim za izreden odziv, saj bilo zbranih več kot 25 kg raznovrstnih potrebščin, ki so vse prispele do male vasice v Nepalu.

nepal 2015 804Po štirih tednih so se člani odprave pretekli konec tedna domov vrnili polni zadovoljstva in lepih vtisov. Domačinom so pomagali zgraditi objekt, ki bo namenjen širšim potrebam vaščanov, kot so razna srečanja, druženje in šolanje otrok, ter dom za osemčlansko družino. Vaščane so naučili graditi s sodobnimi materiali – uporaba betona, železa, kar je veliko trdnejše od ilovice, ki so jo uporabljali do sedaj. Gradbeni material in potrebno orodje so kupili s sredstvi, ki so jih zbrali bred odhodom. Način življenja je tak, da člani družine ob dopolnjenih šestnajstih letih starosti odidejo od doma služit in družini pošiljajo svoj zaslužek. V tem času pa so se vrnili domov in pomagali pri gradnji. Članica odprave, ga. Lidija Koren je povedala, da so nosači znosili okrog štiri tone raznega gradbenega materiala po pešpoti, ki je od zadnje postaje vozila oddaljena šest ur hoda, ob tem pa je potrebno premagati še 1.500 metrov nadmorske višine. S svojim delom so bili izredno zadovoljni.

Velik vtis pa je nanje naredilo tudi zadovoljstvo otrok, ko so mednje razdelili zbrane potrebščine. »Nasmeh in sreča na obrazu otroka, ko je v roke sprejel šopek barvic, sta tudi mene osrečila,« je povedala ga. Lidija.

Majda Marc

Related Images:

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost