Skoči na glavno vsebino

Učenci petih razredov so po obisku Luke Koper prispeli v Zambratijo. Vreme jim je naklonjeno, zato so se že odpravili na plažo.

PONEDELJEK, 2. 9.
Dan smo začeli zelo zgodaj in kar hitro prišli v Koper. Ogledali smo si Luko Koper. Vodič nas je pohvalil, saj smo ga z zanimanjem poslušali. Po malici in krajšem sprehodu ob morju smo nadaljevali pot do doma v Zambratiji, kjer smo najprej pojedli velik krožnik “pašte”. Namestili smo se v sobe in popoldan nadaljevali s plavanjem v toplem morju in soncu. Da bi lažje zaspali, so nas učiteljice peljale na daljši pohod do svetilnika v Bašanji. Kljub napornemu dnevu smo se zvečer težko umirili in učiteljicam podaljšali dežurstvo na hodniku. Po nočni nevihti nas je zjutraj pričakal sonček in …

TOREK, 3. 9.
… malo bolj hladno jutro. Preden smo odšli na plažo, smo reševali učni list in pobarvali odlitke iz mavca. Morje se je nekoliko ohladilo, a to nas ni preveč motilo. Učiteljice plavanja so navdušene nad našim napredkom v znanju plavanja. Na plaži se zabavamo, med skalami iščemo rakovice, školjke, polže … Zvečer nas je obiskal svetovni popotnik Andrej, ki nas je z zgodbami in glasbo popeljal po celinah sveta. Hitro smo zaspali, ker se veselimo jutrišnjega dne, ko …

SREDA, 4. 9.
…smo se z vlakcem odpeljali v Umag, kjer smo se sprehodili po mestu do svetilnika, posladkali s sladoledom in kupiti spominek na stojnicah. Po kosilu nas je ponovno čakalo učenje plavanja v toplem morju. Za pridno delo smo bili nagrajeni z igro na vodnih igralih, kjer smo zelo uživali. Po večerji nas je obiskal učitelj Tilen. Njegovega obiska smo se zelo razveselili. Pripravil nam je zanimiv večer. S teleskopom, ki smo ga prinesli s seboj smo opazovali Luno, Jupiter in Saturn. Poiskali smo Mali in Veliki voz, zvezdo Severnico, Mars … Pozno smo se vrnili v dom in od utrujenosti hitro zaspali.

ČETRTEK, 5. 9.
Po zajtrku smo imeli prvo uro matematike v tem šolskem letu. Ugotovili smo, da čisto vsega nismo pozabili. Dopoldansko plavanje smo začeli z učenjem in s preverjanjem znanja plavanja. Ponovno smo se lahko igrali na vodnih igralih, kjer smo se učili tudi skokov v vodo na glavo. Preizkusili smo se tudi v supanju in ugotovili, da bi potrebovali še teden dni za dobre rezultate. A kaj, ko moramo domov. Sonce nas je božalo in iz ure v uro smo bili bolj utrujeni. Popoldan smo imeli ustvarjalne delavnice. Izdelali smo si obeske iz školjk, barvali kamenčke in dokončali spominek. Osvežili smo se s sladoledom, ker je bilo zelo vroče. Veselili smo se večera, ko smo odigrali medrazredno tekmo med dvema ognjema in tombolo. V upanju, da smo zapisali prava števila, smo napeto pričakovali, kdo bodo srečneži, ki bodo izbirali med bogatimi dobitki. Hitro smo zaspali, ker nas jutri čaka prihod domov. Počakajte nas pred šolo. Pridemo okrog 16.00.

 

Related Images:

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost