Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,
prejeli smo okrožnico MIZŠ. V »spremembi Odloka o zaščitnih ukrepih  za zmanjševanje tveganja okužb in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2« med drugim piše, da za otroke v vrtcih in za učence v osnovni šoli uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna, ko so v matičnem oddelku.

Maska tudi ni potrebna za vzgojitelje predšolskih otrok in učitelje do vključno 3. razreda pri opravljanju neposrednega dela z učenci in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo. Učitelji od 4. razreda maske uporabljajo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje. Pri gibanju otrok in zaposlenih izven učilnic – v skupnih prostorih zavoda se uporabljajo določila Odloka z dne 18. 9. 2020 (na hodnikih in v skupnih prostorih se maske še vedno uporabljajo). Zahvaljujem se vsem staršem, ki nam pomagate pri zagotavljanju čim bolj varnega okolja za vaše otroke v šoli in ste otrokom priskrbeli obrazne maske.
Na šoli upamo, da se bo bolezen COVID-19 kmalu umirila in da bo lahko življenje v šoli potekalo tako, kot je nekoč.

Lep pozdrav

Zarja Hönn Marc
ravnateljica OŠ Šempas

Določilo ODLOKA o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužb in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (02.10.2020)

Related Images:

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost