Skoči na glavno vsebino

Slovenski kulturni praznik smo na OŠ Šempas obeležili na prav poseben način. Obiskala nas je pisateljica in pesnica Anja Štefan in nas s svojim žametnim glasom in pripovedovalskim darom popeljala v igrivi svet ugank, pesmi in pravljic.

Za učence razredne stopnje in malčke najstarejše vrtčevske skupine je Anja Štefan namešala prisrčno mešanico kratkih zgodbic, pesmic in ugank, ki so jih otroci z veseljem reševali. Starejše učence je nagovorila s staro škotsko in japonsko ljudsko pravljico, ki sta v interpretaciji Anje Štefan mladim ponudili globoka življenjska sporočila. Svoj nastop je Anja Štefan zaključila z eno izmed svojih čudovitih pesmi, ki je marsikomu še nekaj časa odmevala v ušesih.

Že od jutra si prepevam,
vem, da bo prekrasen dan,
vse mi teče kot po maslu,
veter piha v pravo stran.

Nisem sončece, a sijem,
nisem ptička, a letim.
Kam me nese? Prav me nese –
nos imam, pa grem za njim.

Mi je kakšno zrno sreče
padlo v čevelj ali žep?
Kamorkoli se obrnem –
svet je velik, svet je lep.

Kajti danes sem kot sonce,
danes poje mi korak.
Kdo je pihnil, pihnil, pihnil
dobro voljo skozi zrak …

Na šoli smo se na obisk Anje Štefan pripravljali ves mesec. Nastala je bogata razstava ilustracij njenih del, prisrčnih portretov avtorice ter literarnih interpretacij, za katero so poskrbeli učenci razredne stopnje in podaljšanega bivanja s svojimi učiteljicami. V šolski knjižnici pa smo poleg nagradnega kviza o Anji Štefan in njenih delih ter priložnostne razstave pripravili poseben šotor, v katerega je smel vstopiti le tisti, ki je uspešno razrešil dnevno uganko, ki je bila seveda izpod peresa Anje Štefan.

 

Related Images:

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost