Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

V torek, 1. 9. 2020, se bo začelo novo šolsko leto in vanj bomo vsi vstopili z upanjem, da bo pouk potekal čim bolj “normalno”. Žal ga ne bomo začeli tako, kot je bilo pred zaprtjem šole zaradi epidemije. Pouk bo potekal po modelu B-OŠ, za katerega velja, da se vsi učenci izobražujejo v šoli. Pri tem veljajo omejitve, ki se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki jih bodo morali upoštevati vsi učenci.

V šolo lahko pridejo le zdravi otroci.
Starše prosimo, da pred napotitvijo otroka v šolo upoštevajo naslednje:
– v zadnjih 14-ih dneh otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2,
– otroku ni bila odrejena karantena,
– v zadnjih 14-ih dneh nobenemu članu vašega gospodinjstva ni zdravnik ali epidemiološka služba priporočila samoizolacije.
Če se pri otroku pojavijo znaki okužbe (povezava do podrobnejšega opisaali je potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj otrok ostane doma.

SPLOŠNA PRIPOROČILA
1. Vzdržujte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m ob vsaki priložnosti, ko je to mogoče.
2. Prvi teden pouka je po trenutnih priporočilih NIJZ za vse učence od 6. leta starosti dalje priporočeno nošenje obraznih mask v prostorih izven učilnice. Obrazne maske morajo nositi tudi starši in drugi morebitni obiskovalci šole.
3. Redno si umivajte roke z vodo in milom ter dosledno upoštevajte pravila higiene kašlja.
4. Otroci naj omejijo stike s starejšimi (npr. starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.
5. V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužb s SARS-CoV-2, se o tem posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

PRIHOD V ŠOLO NA PRVI ŠOLSKI DAN
1. V šolo pridete učenci od 2. do 9. razreda med 7.45 in 7.55. Na razrednike počakate ob 8.00 v učilnicah po razporedu, ki je objavljen v nadaljevanju obvestila.
2. Vsi učenci vstopate v šolo skozi zgornji vhod.
3. Pred vstopom v šolo si boste razkužili roke in nato odšli v svojo učilnico. Zadrževanje na hodnikih ne bo dovoljeno.
4. V šolo vstopajte posamezno in upoštevajte medsebojno varnostno razdaljo. 
5. Garderobnih omaric ob prihodu še ne boste uporabljali, po razdelitvi ključev pa jih boste lahko uporabljali v skladu s priporočili NIJZ.
6. Sprejem prvošolcev bo ob 10. uri v telovadnici.Vabilo ste prvošolci že dobili.

Staršem prvi šolski dan vstop v šolo ne bo dovoljen. Mlajšim učencem bodo do učilnic pomagali učitelji. Kasneje boste starši lahko vstopali v šolsko stavbo le za v naprej dogovorjene sestanke ob upoštevanju ukrepov za preprečitev širjenja COVID-19 (obrazne maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja).

POUK NA 1. ŠOLSKI DAN ZA UČENCE 2.-9. RAZREDA
1., 2. ura kulturna ura (za učence 2., 3. razreda) oz. razredna ura (za učene 4.-9. razreda).
Po malici (v razrednih) bodo imeli učenci 2.-5. razreda 2 uri pouka, učenci 6.-9. razreda pa 3 ure pouka.
S seboj prinesite zvezek, pisalo in copate, učenci 4.-9. razred pa tudi potrebščine za ure po malici.
Organizirano bo kosilo, podaljšano bivanje in varstvo vozačev.
Šolski avtobus bo začel voziti po voznem redu (1. smer: Ozeljan-Šmihel ob 12.50), vsi naslednji prevozi bodo sledili brez vmesnega čakanja.)

POUK NA 1. ŠOLSKI DAN ZA UČENCE 1. RAZREDA
Ob 10.00 srečanje prvošolcev, staršev in učiteljic 1. razreda v telovadnici, kjer jih bo pozdravil tudi predstavnik občine. Po krajšem kulturnem programu bodo šli učenci s strokovnima delavkama v učilnici, starši pa bodo ostali z razredničarkama v telovadnici na roditeljskem sestanku.

IZVEDBA POUKA
1. Učenci razredne stopnje boste ves čas pouka v isti učilnici. Učenci predmetne stopnje boste med odmori učilnice menjali, vendar zadrževanje na hodnikih ne bo dovoljeno. Rekreativnega odmora ne bo.
2. Vsi učenci boste malicali v učilnicah in v učilnicah boste ostali tudi med odmori.
3. Po malico boste odhajali reditelji oz. dežurni učenci v šolsko jedilnico in tja boste tudi odnesli posodo po malici.
4. Pouk športa bo potekal v telovadnici ali na šolskem igrišču.
5. Obvezni in neobvezni izbirni predmeti bodo potekali po urniku.

PO POUKU
1. Po koncu pouka boste učenci postopoma zapuščali učilnico, da bo zagotovljena medsebojna varnostna razdalja 1,5 do 2 m.
2. Vsi učenci, ki niste vozači in niste vključeni v podaljšano bivanje, morate zapustiti šolske površine takoj po končanem pouku oz. po kosilu (tisti, ki boste kosili v šoli).
3. V kolikor otrok odhaja domov brez kosila, ga morate priti iskat takoj po pouku. Kdor odhaja po kosilu, ga pridete iskati najkasneje 30 minut po začetku kosila.
4. Učenci vozači počakate z dežurnim učiteljem na avtobus v za to namenjeni učilnici.
5. Če starši želite, da otrok sam odide domov iz podaljšanega bivanja, to pisno sporočite.
6. Učenci vozači bodo lahko sami odšli domov le s pisnih dovoljenjem staršev.
7. O načinu prevzema otrok, ki bodo v podaljšanem bivanju, boste še obveščeni oz. bo to zapisano v »protokolu« oz. pravilih.

ŠOLSKA PREHRANA
1. Vsi učenci, ki ste prijavljeni na malico in kosilo, boste malico in kosilo prejeli tudi prvi šolski dan. Odjava malic in kosil poteka kot običajno. Če 1. 9. učenci ne bodo kosili, poskrbite za pravočasno odjavo.
2. Kosila bodo potekala po v naprej določenem razporedu.

VOZAČI
Vozni redi prevozov bodo objavljeni na spletni strani šole. Učenci morate uporabljati na avtobusu obrazno masko. Pred vstopom na avtobus si morate obvezno razkužiti roke. Vsak učenec vozač sedi na svojem sedežu in je pripet z varnostnim pasom.
V šolskem letu 2020/2021 bosta zjutraj prevoze izvajala dva avtobusa: 26-sedežni iz smeri Ozeljan-Šmihel in 20-sedežni iz smeri Osek-Vitovlje, ki bosta del poti prevozila dvakrat. Po poku bo prevoze izvajal en avtobus (kot običajno; s prevozi bo začel 10 minut prej kot v iztekajočem se šolskem letu).

NOV PROMETNI REŽIM PRED ŠOLO in na poti do šole
Udeležence v prometu pred šolo prosimo, da upoštevajo pravila novega prometnega režima. Podrobnejše obvestilo ste že prejeli in je že bilo objavljeno na spletni strani šole.
Podrobnejša pravila, ki veljajo v času ukrepov zajezitve COVID-19, si boste lahko prebrali v novem »protokolu« oz. pravilih, ki bodo objavljena v naslednjem tednu.

RODITELJSKI SESTANKI
Prvi roditeljski sestanek bo potekal v večnamenskem prostoru šole ob upoštevanju varnostnih in higienskih priporočil NIJZ. Na roditeljski sestanek boste starši prišli skozi spodnji vhod. O datumih boste obveščeni.

RAZREDNIKI V ŠOLSKEM LETU 2020/2021
Poletje se počasi poslavlja in začetek novega šolskega leta se hitro bliža. Nekatere že zanima,  kdo bo vaš razrednik oz. razredničarka. S to informacijo smo vas običajno seznanili na 1. šolski dan, tokrat pa vam že sedaj sporočamo, kdo bodo vaši razredniki in v kateri učilnici vas bodo počakali. Letos šolskega leta ne bomo začeli s skupnim srečanjem pred šolo ali v večnamenskem prostoru, ampak boste učenci 2.-9. razreda na razrednike počakali kar v razredih.

RAZRED RAZREDNIK UČILNICA
1.a Maja Vetrih Obljubek, 2. strok. del. Erika Petrič 1.a
1.b Ines Volk, 2. strok. del. Alenka Vižin 1.b
2.a Sergeja Mlakar 2.a
2.b Janja Černuta 2.b
3.a Tea Žižmond 3.a
3.b Tanja Lojk Gajser 3.b
4.a Mateja Kristančič Kocina 4.a
4.b Ksenija Milevoj Skomina 4.b
5.a Valentina Batič 5.a
5.b Margerita Blokar 5.b
6. a Patricija Pregrad geografija in zgodovina
6. b Tina Fornazarič kemija
7. a Nataša Žorž angleščina (mala)
7. b Lilijana Zalesjak Gerlica likovni in tehnika
8. a Mateja Hočevar Gregorič slovenščina
8. b Darja Vodopivec glasba
9. a Alenka Ferjančič gospodinjstvo
9. b Tamara Krušič angleščina (velika)

Želim vam prijeten preostanek vikenda in veselimo se ponovnega srečanja!

Zarja Hönn Marc
ravnateljica OŠ Šempas

Related Images:

(Skupno 718 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost