Skoči na glavno vsebino

Začeli smo z NMSB, ki bo trajal od 8. septembra do 9. oktobra. Rdeča nit NMSB je povezava med branjem in gibanjem.Izhodišče je misel irskega pisatelja in politika Richarda Steela, ki poudarja povezanost med umom in telesom, med gibanjem, športom in duševnim razvojem.

»Branje je za duha to, kar je telovadba za telo.«

Izvajali bomo dejavnosti pri katerih bomo spodbujali zdrav življenjski slog, kakovostno preživljanje prostega časa, sprostitev, pozitiven odnos do branja in gibanja. Povezovanje kulture branja in gibanja je mišljeno zelo široko, npr.: literarni sprehodi, pravljične poti, pripovedovanje in branje, obiskovanje in uporaba knjigobežnic ter povezovanje med branjem in različnimi športnimi dejavnostmi, 

Na naši šoli z NMSB spodbujamo branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev prek skupnega branja, z branjem povezanimi dogodki ter s širjenjem in izposojo knjig.

Boljša pismenost lahko spreminja življenja!

V tem mesecu bodo v času jutranjega varstva, rekreacijskega odmora ter med 12.30 in 13.45 potekale bralne urice za učence od prvega do četrtega razreda.

V sodelovanju z vami, dragi starši, bodo različne aktivnosti, ki spodbujajo bralno kulturo in bralno pismenost, potekale tudi za učence višjih razredov.

Potek dejavnosti bo objavljen na tej povezavi.

Vabljeni, da se nam pridružite pri skupnemu branju.

 

                                                                      Koordinatorica projekta Alenka Vižin

Related Images:

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost