Skoči na glavno vsebino

Mesec april je povsod po svetu še posebej posvečen knjigam, branju in zaščiti avtorskih pravic in intelektualne lastnine. Na OŠ Šempas bomo med drugimi aktivnostmi, povezanimi s knjigami, MENJALI BRANJE IN SANJE. Organizirali bomo izmenjavo rabljenih, a dobro ohranjenih knjig, opremljenih s posvetili, mislimi ali citati.

Zato vas, dragi učenci in dragi učitelji in drugi sodelavci,  vabim, da pobrskate po svojih knjižnih policah in poiščete knjigo, ki ste jo pripravljeni podariti drugemu učencu oziroma sodelavcu.

  • To je lahko ena izmed knjig, ki ste je že večkrat prebrali, knjiga, za katero bi si želeli, da bi jo prebral še kdo drug, knjiga, ki jo imate doma v več izvodih, ipd.
  • Vanjo zapišite misel ali citat, ki bi ga želeli posvetiti bodočemu bralcu (svoje sporočilo lahko tudi narišete), in knjigo v tednu od 19. do 22. aprila prinesite v šolsko knjižnico.

V zameno si boste lahko izbrali knjigo, ki jo bo prinesel nekdo drug.

Knjige si bomo vsi sodelujoči simbolično izmenjali, prebrali najbolj zanimiva posvetila in tako med drugim obeležili mednarodni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga praznujemo 23. aprila. Knjige si boste lahko izmenjali tudi v času Noči knjige, 21. aprila, med 19. in 22. uro, v šolski knjižnici.

V okviru pravljično-ustvarjalnega krožka učenci 1. do 3. razreda že pridno zbirajo slikanice in pišejo posvetila.

Lepo povabljeni k sodelovanju.

Knjižničarka Irena

Related Images:

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost