Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni,

na Goriškem že odštevamo dneve do kolesarske dirke Po Sloveniji, ki se bo letos začela prav v Novi Gorici v sredo, 15. junija 2022, ob 12.45. Na dirko prihaja 22 ekip, okoli 150 kolesarjev, pokrite so vse celine, gre pa omeniti številko ena svetovnega kolesarstva Tadeja Pogačarja, zmagovalca dirke Milano-Sanremo in pa aktualnega državnega prvaka Mateja Mohoriča. Obeta se torej pravi kolesarski spektakel z najboljšimi kolesarji sveta!

V pričakovanju borbe za zeleno majico se bodo v prihodnjih dneh v Novi Gorici zvrstili tudi številni spremljevalni športni in družabni dogodki, ki se bodo začeli ta petek, 10. junija, in se bodo odvijali vse do srede, 15. junija. Na novogoriški mestni občini jih pripravljamo skupaj z Mladinskim centrom Nova Gorica, Javnim zavodom za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter Javnim zavodom za šport Nova Gorica in številnimi drugimi društvi, klubi in posamezniki, ki želijo prispevati k čim lepšemu vzdušju pred dirko in med njo.

V torek, 14. junija, bo na Bevkovem trgu ob 16.30 najprej na sporedu prvi del prireditve Športnik Goriške, ob 18. uri bo sledila novinarska konferenca na prostem s Tadejem Pogačarjem in Matejem Mohoričem, ki jo bomo lahko poleg novinarjev spremljali tudi obiskovalci, nadaljevalo se bo z drugim delom prireditve Športnik Goriške, ki jo bo vodil novinar Ervin Čurlič, zaključilo pa s koncertom skupine Joker out.

V sredo, 15. junija, bo ob 12.45 na Bevkovem trgu sledil start prve, čezmejno obarvane etape, kot se za Novo Gorico, ki bo leta 2025 v sodelovanju s sosednjo Gorico Evropska prestolnica kulture, spodobi. Najboljše kolesarje sveta boste lahko nato spremljali po Erjavčevi ulici in mimo Trga Evrope po Kolodvorski poti. Po letu 2004 ponovno dirka vstopa v Italijo, kjer se bodo kolesarji zapeljali po ulicah Gorice, nato preko Oslavja in Števerjana v Brdih ponovno v Slovenijo.

Pridi navijat, obleci zeleno!

SEZNAM spremljevalnih športnih in družabnih dogodkov:

PETEK, 10. 6. 

  GO-BMX-SESH; BMX furanje 
// GOskatepark, 17:00 – 22:00

SOBOTA, 11. 6. 

Goriška kolesari: tradicionalno družinsko kolesarjenje // Bevkov trg, 8:00
OKROG SLOVENIJE 2022 – ANŽETOVI TRIATLONI; Dobrodelni projekt s plavanjem, tekom in spinningom // Športni park NG, 8:00 – 22:00

NEDELJA, 12. 6.  

Čistilna akcija Borderless Tour trase // Mladinski Center Nova Gorica, 8:30
PUMP track predstavitev, tekmovanje in druženje z DJ-jem // Kamp Park Lijak & TCS, 17:00 

PONEDELJEK, 13. 6.

Posvet Postani športnik, Šport invalidov // velika dvorana Mestne občine Nova Gorica, 10:00 – 12:30
Predstavitev knjige Športnik Goriške // atrij Mestne občine Nova Gorica, 13:00
Izdelovanje navijaških rekvizitov // Bevkov trg, 16:30 – 17:30
Tekmovanje s poganjavčki za najmlajše // Bevkov trg, 16:30 – 18:30
Fabrika: Borderless Tour party z DJ-jem in zelenimi koktajli

TOREK, 14. 6. 

Športnik Goriške, 1. del // Bevkov trg, 16:30 – 17:30
Novinarska konferenca s Tadejem Pogačarjem & več // Bevkov trg, 18:00 (v primeru dežja: Xcenter)
Športnik Goriške, 2. del // Bevkov trg, 19:00 – 20:00
Borderless Tour Concert: Joker Out  // Bevkov trg, 21:00 (v primeru dežja: Marco Polo Klub)

SREDA, 15. 6.

START dirke z najrazličnejšimi športnimi in kulturnimi točkami. Dirka bo predvajana v 130 državah po svetu. // Bevkov trg, 12:45 

KLJUČNIKI (hashtag #):
#FightForGreen #BorderlessTour

SNEMANJE:

V sredo, 15. junija, ob 12.45, se bodo Tadej Pogačar, Matej Mohorič in njuni tekmeci pognali z Bevkovega trga v Novi Gorici. Ker se bo merjenje časa začelo na nekdanjem solkanskem maloobmejnem prehodu, boste najboljše kolesarje sveta lahko spremljali po Erjavčevi in mimo Trga Evrope po Kolodvorski poti nekoliko počasneje in jih tako lažje ujeli v objektiv. Prijazno vabljeni, da nam vaše najboljše utrinke (max. 15 sekund) pošljete na maja.murenc@gmail.com takoj po dirki, da jih lahko umestimo v naš končni video. Obvezno je potrebno horizontalno snemanje (ležeč položaj telefona) s kvaliteto 4K (oz. najkvalitetnejši format, kar lahko premore vaš telefon). Premikajte se zelo počasi, v montaži lahko veliko naredimo, če so posnetki stabilni in počasni.

Related Images:

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost