Skoči na glavno vsebino

Peter SvetinaKer nas bo v četrtek, 20. aprila 2017, ob 9. uri na šoli obiskal književnik Peter Svetina, z današnjim dnem pričenjamo tekmovanje za najboljše poznavalce njegovih književnih del.

Pravila tekmovanja:

  • Tekmovanje je primerno za učence od 4. do 9. razreda. Prebrati je treba čim več (ali kar vsa) Svetinova dela (seznam je v nadaljevanju).
  • Da boste dokazali, da ste knjige res natančno prebrali, o vsaki izmed njih pripravite vsaj dve izvirni vprašanji za pisatelja (npr. Kje ste dobili idejo, da je književni junak postal mrožek? Ali ste morda kateri od treh nadebudnih fantov, ki se v Škržatih peljejo proti Dalmaciji, tudi vi?).
  • Naslov Svetinove knjige, ki ste jo prebrali, napišite na manjši listek, k temu dodajte še dve vprašanji in datum ter listek oddajte učiteljici, ki vas uči slovenščino. Učiteljica si bo oddajo listka z vprašanjema (z datumom oddaje) zabeležila na poseben seznam.
  • Tekmovanje bomo zaključili v ponedeljek, 10. aprila. Proglasili bomo 6 učencev, ki bodo oddali največ listkov, hkrati pa knjige tudi res natančno prebrali. Če se bo slučajno zgodilo, da bo vse knjige prebralo več kot 6 učencev, bomo upoštevali datum oddaje listka učiteljici.
  • Nagrade: 6 najboljših poznavalcev bo vodilo pogovor s Petrom Svetino, dobili bodo diplomo kot najboljši poznavalci Svetinovih del z avtorjevim podpisom in morda se bo v redovalnici pri slovenščini znašla še kakšna petica.

Zdaj pa pogumno k branju!

Za pomoč
Peter Svetina je napisal naslednje knjige za otroke in mladino:
O mrožku, ki si ni hotel striči nohtov in Mrožek dobi očala (Mrožek, mrožek), Domače naloge, Lila mesto, Vidov angel, Goske, psički in oslički, Skrivnost mlečne čokolade, Klobuk gospoda Konstantina, Ringaraja, Antonov cirkus, Modrost nilskih konjev, Kako je Jaromir iskal srečo, Usodne platnice, Škržati umolknejo opolnoči, Molitvice s stopnic, Sredi sreče in v četrtek zjutraj, Mimosvet, Pesmi iz pralnega stroja, Ropotarna, Kako zorijo ježevci …

Related Images:

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost