Skoči na glavno vsebino

Od leta 1967 vsako leto 2. aprila – na rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena – praznujemo mednarodni praznik knjig za otroke, s katerim želimo spodbujati ljubezen do branja. Letošnjo poslanico in plakat je pripravila Kanadska sekcija Mednarodne zveze za mladinsko književnost IBBY.

“Zgodbe so krila, ki te vsak dan ponesejo kvišku …” (iz poslanice avtorja Richarda Van Campa)

Več na spletni strani šolske knjižnice, kjer si lahko preberete tudi poslanico Marka Kravosa, predsednika Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.

“Brati in zbirati med za mir. Branje za mlade je brenčanje za blagostanje!” (iz poslanice M. Kravosa)

Na OŠ Šempas bomo brali, brenčali in zbirali med za mir ves mesec april. Vsakodnevno bodo predvsem za učence 1. triade potekale bralne urice/minutke. V šolski knjižnici smo že izvedli 1. medgeneracijsko branje, ki je dišalo po družinskem branju, saj so starejše sestre in brat brali mlajšim sestricam in bratcu. Brali smo slikanico Srečkov kovček avtorice in ilustratorke Dunje Jogan, odkrivali vsebino Srečkovega kovčka, pihali balone in se prav lepo imeli. V mesecu aprilu bomo organizirali izmenjavo knjig, opremljenih s posvetili in z mislimi, ter menjali branje in sanje. Mesec branja bomo zaključili na Noč knjige, 21. aprila, ko bomo ves večer brali, brenčali, ustvarjali in praznovali svetovni dan knjige.

Related Images:

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost